Lidhja më e mirë në internet ndihmon përmirësimin e jetës së njerëzve në Kosovë

Kolonia është një lagje e vogël në ish-zonën industriale të qytetit të Gjakovës, në Kosovën perëndimore. Shumica e 120 familjeve këtu – të cilat përfshijnë njerëz nga komunitetet pakicë, romë, ashkali dhe egjiptianë – luftojnë përditë me varfërinë dhe papunësinë. Deri në vitin e kaluar, ata jetonin në shtëpi pothuajse të rrënuara, para se një projekt i financuar nga donatorët të ndërtonte shtëpi të reja dhe të kryente infrastrukturën bazë, përfshirë ujësjellësin, sistemin e kanalizimit dhe rrugët e shtruara. Së voni, në lagje gjithashtu u vendos lidhja e internetit – nëpërmjet fibrave optike – gjë që banorët e shohin si një përmirësim të ndjeshëm në jetën e tyre. “Ata thanë se do ta paguanin metelikun e tyre të fundit për të pasur qasje në internet”, thotë Fatos Stavileci i Fiberlink, kompani kjo që siguroi shërbimin e fibrave optike. “Ne vendosëm të pilotojmë zgjerimin e rrjetit tonë të fibrave në këtë zonë, kështu që tani çdo shtëpi në lagjen Kolonia ka lidhje interneti me brez të gjerë frekuencor (broadband).”

from World Bank Search – NEWS http://ift.tt/2jInEEb

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s